cimer1Miháld (sza) – Állami források bevonásával kívánja korszerűbbé és még szebbé varázsolni a dél-zalai településen működő tagóvodát három szomszédos falu önkormányzata. Negyvenhárom pici gyermeket nevelő intézmény, a zalakomári óvoda miháldi tagóvodájának felújítása érdekében tett lépéseket Miháld, Pat és Sand önkormányzata. A létesítményt befogadó épületre ugyanis már mindenképpen ráférne a felújítás, sőt: harminc esztendeje gyártott ablakainak cseréje immár halaszthatatlannak tűnik.

– Közös erővel szeretnénk megvalósítani az elképzelést, ennek értelmében Miháld, Pat és Sand önkormányzata összefogva egymással teremtené elő az államhoz benyújtandó pályázat önrészét, mintegy 3,6 millió forintot – magyarázta lapunk érdeklődésére Mándó Tibor, Miháld polgármestere. – Amennyiben támogatási kérelmünk sikerrel jár, mintegy 18 millió forintos beruházást valósíthatnánk meg. Ebből a pénzből jutna az elavult ablakok cseréjére – arra pedig nagy szükség volna, mert kis túlzással még a macska is ki-be tudna járni rajtuk.

A beruházás következményeként tehát nemcsak megszépülne az épület, de a korszerűsítés még energiamegtakarítást is eredményezne – mutatott rá Mándó Tibor, aki úgy fogalmazott: a beavatkozás halaszthatatlan.

Forrás: Zalai Hírlap