Az igaz, hogy nem a legfrissebb hír a faluból, de mégis csak miháldi vonzata van, így a honlapon helye. Folyamatosan kutatgatok a miháldi hírek után, legyenek azok frissek, vagy korábbi megjelenésüek. Még talán így is lehet, hogy valakinek újnak fog hatni.

Megjelenés dátuma: 2008. szeptember 08. 04:29
Szerző: Kelemen Valéria

Nagykanizsa (kv) – A Berner Sennenhund Club (BSHC) kanizsai regionális csoportja szervezésében szombaton már hetedik alkalommal tartották a berni pásztorosok találkozóját a Csónakázó-tónál. A csodálatos környezetben megrendezett, hangulatos találkozón ezúttal is szebbnél szebb kutyákat, játékos vetélkedőket és bemutatókat láthattak az érdeklődők.

Utóbbiakban szerencsére most sem volt hiány a családias jellegű programon, ahova például a Czirok família Szentesről érkezett. – Két berni pásztorkutyánk közül az egyik miháldi alomból származik, s a zalai tenyésztővel, Szarka Sándorral kialakult jó kapcsolat hozott minket most Nagykanizsára – mondta érdeklődésünkre Czirokné Gömöri Szilvia, aki férjével, féléves Csabi fiával és a két kutyájával érkezett a Csótóhoz. – Kisfiunk is nagyon szereti a kutyákat, s mivel ez nálunk amúgy is kölcsönös, annyit mossuk Csabit, hogy már attól félünk, elkopik! A kocsihúzás, az engedelmességi és gyorsasági feladatok győztesein (az elsőt Czirokék Dél-alföldi Fank-je, az utóbbi kettőt a kanizsai Varga Zsolt Xanders Hill Ivory-ja nyerte) kívül serleget vehetett át a találkozó legszebb kutyája (Czirokék Xanders Hill Ice Queen bernije), a közönségdíjas kutya (a törökbálinti Román Timea Sennenlands Chance to Win-je), a gyerekek kedvence (a budapesti Román Mónika Sennenlands B. J.-je), a legidősebb berni (a kanizsai dr. Baranyi Enikő Flokija), a legfiatalabb Sennenlands B. J., a legeredményesebb kölyök berni (a kanizsai Nagy Csaba Sennenlands Chance to Win Coby -ja), míg a legeredményesebb felnőtt berni Xanders Hill Ivory lett.

A szervezők finom ebéddel és beszélgetéssel zárták a hangulatos rendezvényt, melyen Pintér Jánossal, a BSCH elnökével is találkoztunk. A fajtaklub vezetője a tavalyi rendezvényen is jelen volt, így saját tapasztalatai alapján állította: a minőséget tekintve egyre értékesebb kutyákkal jelentek meg a tenyésztők. A kölyökkutyákról egyértelműen az volt a véleménye, hogy nagyon jó adottságúak, melyek nagyon jó indíttatást kaptak a szülőktől.

Forrás: Zalai Hírlap