Állatszerető családban nőtt fel a miháldi Kemsei Zsófi, a 12 éves kislány maga is rajong az állatokért. Néhány napja mégis ellene fordult a saját kutyája, rémisztő sebet ejtve az arcán. Az orvosok azonban néha képesek csodákra: a Kanizsai Dorottya Kórházban közel két órás műtét árán megmentették Zsófi szépségét. Kérdés, hogy lelki sebei behegednek-e.

Átlagos hétköznapként tellett az elmúlt hétfő Kemsei Zsófi számára: a tizenkét éves miháldi kislány reggel elment az iskolába, tanult, játszott és beszélgetett a barátaival, majd az órák végeztével hazaindult. A megszokott módon fordult be a Béke utca sarkán, nyitotta ki kertkapujukat, s lépett be családi házuk udvarára.

–  Mindenfajta előzmény nélkül egy szörnyű sikoltást hallottunk, s persze rohantunk azonnal – idézte fel a család idegeit azóta is felzaklató perceket Major Jánosné, Zsófi nagymamája. – Borzalmas volt a látvány, a kisunokám ott állt a kertkapunál, és tiszta vér volt a hófehér kabátja. Az arcán szörnyű volt a seb.

Újra otthon, családja szerető körében a kislány: az édesapa Kemsei László, Viki és Krisztián, valamint az édesanya, Kemseiné Major Szilvia karjaiban alvó Szabolcs igyekeznek feledtetni vele a történteket – ZH fotó: Szalabán Attila

A család azóta sem érti pontosan, mi történhetett. Annyi bizonyos: Zsófit a saját kutyájuk, Pajti támadta meg. A németjuhász ősökkel is rendelkező eb társával, Koppal együtt tavaly tavasszal került Miháldra a nagykanizsai állatmenhelyről, és mindeddig végtelenül barátságos volt, szeretettel hálálta meg a szeretetet. Zsófi maga sem tudott választ adni, mi válthatta ki a kutyából a váratlan indulatot.

–  Egy törölközőt szorítottam az unokám arcára, hogy a vérzést csillapítsam, és közben kiabáltam a páromnak, hogy azonnal indítsa az autót, rohannunk kell be a kanizsai kórházba – fűzte tovább a történetet könnyes szemekkel a nagymama. – Utólag visszagondolva, csodálatos volt, ami ott történt. A betegek, akik megláttak minket, rohantak a nővérért, hogy jöjjön azonnal segíteni. Az orvosok, az ápolók is villámgyorsan érkeztek, éreztem, hogy mindent megtesznek Zsófikáért. Megköszönni talán nem is lehet eléggé ezt…

Mi lesz Pajti sorsa a szörnyű eset után? Elaltatják – ZH fotó: Szakony Attila

Mint azt a Kanizsai Dorottya Kórházban dr. Dúll Gábortól, a fül-orr-gégészeti osztályvezető főorvosától megtudtuk, a kislány arcán jelentős, „repedt” sebet okozott a kutya fogsora, s azt megpróbálták minél tökéletesebben helyrehozni. Ezért tartott viszonylag hosszú ideig a műtét, valamivel tovább, mint másfél óra.

– Olyan plasztikai varratsorral állítottuk helyre a sérült részt, hogy szerencsés esetben maximum úgy fog tűnni, mintha egy ág megkarcolta volna a kislány arcát – magyarázta dr. Dúll Gábor. – Erre minden remény megvan, hiszen az arcban sok ér található, tehát jó a vérellátása, ez pedig a regenerálódását is segíti.

Zsófiban mindenesetre komoly lelki sebeket is okozott a kutyatámadás, melyről érthető okokból beszélni sem nagyon akar. Családja most azért is aggódik, hogy mi lesz a jövőben, mikor újra sétálni, vagy iskolába megy a kislány – a faluban, illetve a környéken ugyanis a felelőtlen gazdák hanyagsága miatt nagyon sok eb kóborol szabadon. Emiatt egy ideig kísérni fogják Zsófit, bár remélik, hogy a kutyatulajdonosok észbe kapnak, és megkötik az állataikat. A saját két kutyájuk sorsáról már döntöttek: Pajtit elaltatják, Koppot pedig visszaviszik az állatmenhelyre.

– Kopptól továbbra sem félek – válaszolta kérdésünkre nagyon csendesen Zsófi, akinek a seb miatt kicsit fájdalmas volt a beszéd. – De azért inkább papagájt szeretnék legközelebb állatomnak

Forrás: Zalai Hírlap

Reklámok